Aktiviteter och erbjudanden


Köp de litterära sällskapens böcker via DELS och Bokbörsen

På DELS-butikens sida på nätbokhandeln Bokbörsen kan du beställa böcker från många av de litterära sällskap som är medlemmar i DELS. Observera att böckerna lagerförs, säljs och distribueras av respektive sällskap.

Besök författarhem och författarmiljöer sommaren 2020

Många av de litterära sällskapen i Sverige är knutna till lokaler som på något sätt har att göra med en författare: en födelsegård eller ett barndomshem, en bevarad bostad, en skrivarstuga, ett minnesrum med möbler och andra saker som tillhört författaren. Dokumentet Öppna Dörrar 2020 liksom kartan nedan ger dig information om ett antal platser som är väl värda en omväg! Nu under coronapandemin är läget osäkert för en del – respektive hemsidor ger information om aktuella öppettider.Regionala sällskapsmöten

För att inkludera så många som möjligt av de svenska litterära sällskapen i DELS' verksamhet strävar dess styrelse efter att så långt det är möjligt arrangera regionala sällskapsmöten. För att lyckas med arrangemangen krävs lokalt samarbete och möjlighet att söka olika bidrag. Programmen har även gett möjlighet till möten och intressanta samtal och vi har upplevt att de varit mycket uppskattade. Här nedan kan du läsa protokollen för de regionala möten som hållits sedan juni 2010.
Östersund 2016

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Växjö 2014

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Bergslagen 2012

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Härnösand 2011

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Kristianstad 2010

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara