DN om ”Sverige läser”
"Lästips och små notiser gör denna lilla volym till guld ". DN om "Sverige läser!" Läs mer!
DELS utger ”Sverige läser!”
Uppslagsboken "Sverige läser" presenteras bland annat i ett direktsänt seminarium från Bokmässan i Göteborg Läs mer!
DELS Medlemsbrev nr 4 2020
DELS Nyhetsbrev med information om senaste nytt som hänt och som planeras Läs mer!
DELS Verksamhetsberättelse 2019
Verksamhetsberättelsen för DELS år 2019 med redogörelser för styrelsens sammansättning, ekonomi, möten och aktiviteter och tidskriften Parnass Läs mer!
Svensk karaktär visar ordentligt
DELS Medlemsbrev 3/2020
DELS Medlemsbrev 3/2020 med det senaste från styrelsen och nytt datum för det uppskjutna årsmötet, som blir digitalt. Läs mer!
DELS Årsmöte 2020 uppskjutet!
Observera! På grund av rådande läge kring Corona-smittan är årsmötet uppskjutet till hösten. Läs mer!
Medlemsbrev nr 2/2020
OBS!! Inställda möten på grund av Corona
På grund av det rådande läget med risk för spridning av Corona-virus i samband med publika sammankomster tvingas vi ställa in i närtid planerade möten. Det gäller såväl de två återstående litterära matineerna (15 och 22 mars) som det regionala mötet i Sandviken (28 mars). Läs mer!
Medlemsbrev 1/2020
Medlemsbrev 1/2020 från DELS styrelse har sänts till sällskapens kontaktpersoner Läs mer!
DELS litterära matinéer, våren 2020
DELS arrangerar fyra Litterära matinéer under mars månad i Hartwickska Huset i Stockholm. Först ut bland medverkande är sällskapen för Dan Andersson och Werner Aspenström. Fri entré! Läs mer!
Stig Sjödin Sällskapet och DELS inbjuder till Regionalt möte i Sandviken
De inbjudna sällskapen avlöser varandra med presentationer av sin författare i ord bild, drama, och musik. Det regionala mötet syftar till att informera om de litterära sällskapen och deras verksamhet. Följande författarsällskap är representerade: Stig Sjödin, Dan Andersson, Werner Aspenström, Stig Dagerman, Albert Viksten,Hans Lidman, Gustav Hedenvind, Pelle Molin, Birger Norman, P G Evander. Läs mer!
Lyckad release på Rönnells
Det var knökfullt i lokalen på Rönnells antikvariat i Stockholm när senaste numret av Parnass släpptes. Temat Bodil Malmsten intresserade många som kom för att höra Åsa Malmsten läsa systerns dikter och redaktörerna Maria Westin och Yrsa Winberg tala om den folkkära författaren Bodil Malmstens alldeles egna sätt att skriva. Läs mer!
Rapport från DELS höstmöte 2019
DELS höstmöte samlade ca 40 deltagare från de olika sällskapen. Föredragshållare var författarna Nina Ulmeja och Alexandra Borg som presenterade sin bok om Strindbergs lilla röda. Läs mer!