DELS Medlemsbrev 2/2019

1 DELS årsmöte den 6 april inleddes med att Elisabeth Reslegård från Läsrörelsen berättade om det framgångs-rika arbete med att sprida böcker och läsning till alla barn i landet via Bok Happy Meal – miljontals böcker har det blivit, och även i de nordiska grann-länderna. Bara man vill, så går det! var hennes budskap och det tar vi till oss för DELS fortsatta arbete.  Styrelsen valdes om i sin helhet, med Birgitta Wistrand som ordförande.

Årets höstmöte bestämdes till måndag den 18 november kl.18.00  i Stockholm – boka  in kvällen redan nu!

2 Sverige läser – kampanjen fortsätter!

Ett femtiotal sällskap har nu lämnat sina nomineringar av titlar på verk som bör finnas med på listan över klassiska, levande och aktuella svenska författarskap. Efter sommaren går vi vidare till bibliotek, lärare och allmänheten.

3 Nytt nummer av Parnass utkommer den 7 juni!

Årets andra nummer har utopier och dystopier som tema. Releaseparty blir den 7 juni kl. 16.00 i Byskolan, Stavsnäs by på Värmdö – tag buss 433 eller 434 från Slussen och följ skyltningen till Parnass/Byskolan. Efteråt blir det kaffe och bullar i Bageriet.

Prenumerationskampanjen för Parnass fortsätter  Tala med biblioteken och bokhandlarna i din närhet och efterlys Parnass om de inte redan har tidningen i sitt bestånd

4 Anmäl er till världens längsta bokbord den 18 augusti och program på nya scenen!

Årets Bokbord äger rum på Drottninggatan och Norra Latins skolgård i Stockholm söndag den 18 augusti, kl. 11 – 18, som avslutning på Stockholms kulturfestival. Nytt för i år är en scen inne i Norra Latin för korta kvarts-framträdanden mellan kl. 12 – 16, och nu hoppas vi att fler sällskap vill delta, både med bokbord och med ett eget framträdande på den nya scenen.

Skicka anmälan om bokbord direkt till bokbordet.stockholm@gmail.com  och vill ni vara med på scenen – kontakta Birgitta Wistrand, e-post:birgitta.wistrand@littvet.uu.se

Vi avslutar dagen med ett litterärt mingel i Norra Latins café kl. 16 -18, då vi presenterar vårt projekt ”Sverige läser” för allmänheten. Välkomna alla!

5 Bokmässan i Göteborg den 26 –29 september

Årets bokmässa i Göteborg har Sydkorea, jämställdhet och med(ie)vetenhet i fokus – läs mer på mässans egen hemsida www.bokmassan.se. Alla sällskap ska nu ha fått inbjudan direkt från Bokmässan om hyra av monter med de nya reducerade priserna.

Vill ert sällskap delta för första gången i år? Hör då av er direkt till DELS ordförande Birgitta Wistrand, e-post: birgitta.wistrand@littvet.uu.se

6 Litterärt Café den 27 april i Bagarmossens Folkets Hus

Bjöd på fina framträdanden och musikalisk underhållning av Martin Kylhammar om Verner von Heidenstam och Gunnar Edander om Lennart Hellsing, men lokalerna infriade inte våra förhoppningar. Vi letar därför vidare efter en ny scen för fortsatt Sällskapsliv, och återkommer när vi kan erbjuda ett bättre alternativ.

7 Var finns litteraturfestivalerna?

Arbetet med att upprätta en förteckning över alla litteraturfestivaler och mässor runt om i landet fortgår – hör av er till Åsa Morberg, e-post: asa.morberg@telia.com

Till sist, glöm inte att betala medlemsavgiften för år 2019!

Sällskap med

– upp till 50 medlemmar: 100 kr.
– upp till 100 medlemmar: 250 kr.
– 100-499 medlemmar: 500 kr.
– 500-999 medlemmar: 800 kr.
– 1000 medlemmar och fler: 1 000 kr.

Betala till föreningens plusgironummer 621928-1 snarast!!!

Sommarhälsningar

från DELS styrelse!

genom Kristina Lundgren,  e-post: irma.lundgren@gmail.com