Om bildning – med Barbro Hedvall, Odd Zschiedrich och Parnass

Om bildning – med Barbro Hedvall, Odd Zschiedrich och Parnass på Stadsbiblioteket den 21 september kl 18.00

Hör Barbro Hedvall, journalist och f.d. ledarskribent på DN och Expressen, samt Odd Zschiedrich, ceremonimästare på Kungliga slottet, tidigare kansliansvarig vid Svenska Akademien och verksamhetsansvarig för Nobelbiblioteket.

Den 21 september släpps nästkommande nummer av litteraturtidskriften Parnass, som publiceras av de litterära sällskapen i Sverige sedan 1993. Varje nummer har ett litterärt tema samt även andra litteraturorienterade artiklar och notiser. I septembernumret 2017 ingår bland annat flera artiklar om bildning, vilket även är årets tema på Bokmässan 2017 samt ett ständigt hett debattämne i böcker, tidningar, radio och på TV.

Med anledning av detta bjuder Stadsbiblioteket, i samarbete med litteraturtidskriften Parnass, in till kvällens program med fokus på bildning. På scenen möter vi journalisten och författaren Barbro Hedvall, f.d. förbundssekreterare i Fredrika-Bremer-Förbundet och tidigare ledarskribent i Dagens Nyheter och Expressen. Ett urval av Barbro Hedvalls titlar: »Vår rättmätiga plats: om kvinnornas kamp för rösträtt«; »Maktens signaler: från plym till naket huvud«; samt »Stil och politik«, en bok om yta och budskap, skriven och utgiven tillsammans med Göran Greider.

Odd Zschiedrich är ceremonimästare på Kungliga slottet, och var under åren 2002-2017 kansliansvarig vid Svenska Akademien och verksamhetsansvarig för Nobelbiblioteket. 2014 gav Odd Zschiedrich ut boken »Vad är bildning och 100 andra jätteviktiga frågor«. Han har liksom Barbro Hedvall, Göran Greider med flera bidragit med artiklar till litteraturtidskriften Parnass kommande temanummer om bildning.

Programmet, som är ett samarbete med De Litterära Sällskapen i Sverige med litteraturtidskriften Parnass, börjar kl 18.00. Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i bokningsformuläret eller ring vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900.